Lehed

kolmapäev, 27. juuli 2016

Mini-kaks

Ma ei ütle, et ma hakkan nüüd igaks "minisünnaks" (lapsevanemate sõna oma beebikeste iga elukuu täitumise kohta) uhket banketti korraldama, suurt torti tellima, kingitustemägesid soetama JA nõudma, aga omakeskis pean neid meeles igatahes. Kuidagi on juhtunud, et esimese kuu täitumisel tähistasin ühtlasi enda sünnipäeva, nii et külalised tulid kokku ja kuigi ma spetsiaalselt seda nii ei reklaaminud, siis peeti ikka Kutti ka meeles ja ta sai ka külalistelt kingituse (ja minult mängumati ning meespoolelt turvahälli mänguasja). Ja kuna praegu on hea marjaaeg ja koogimaias olen ma alati, siis kolmandasse elukuusse minemise puhul küpsetasin kodujuustu-vaarika-mustika koogi. Kutt ise muidugi koogist osa ei saanud, aga öeldakse ju, et mõte on see, mis loeb.

Elu on igatahes lõbusam, kui on kogu aeg midagi tähistada. Suhte esimesel aastal on iga kuu väike võit ja lapse esimesel eluaastal on iga kuu uus ja huvitav verstapost. Meie peres saavad need päevad meeles peetud - täpselt nii, nagu meile tore ja mõistlik tundub, mis ei tähenda, et teistel ei võiks teistmoodi olla. 

Igatahes on Kutt jõudnud teise verstapostini. See on nii tore, imeline ja hämmastav. Juba kaks! Alles kaks?! On nii vahva, kuidas ta imestab ja rõõmustab igasuguste asjade üle, saada osa tema väikestest saavutustest, naeratada kümme korda järjest, sest tema naeratus lihtsalt toob endalegi naeratuse näole, ja lohutada, kui vaja. Põnev on kasvada koos iga päev ja tund ning läheb kahtlemata veel huvitavamaks! :)

Kahekuune Kutt:
- kaalub 6300g
- on umbes 61cm pikk (arst sai 60,5cm, aga Kutt ei tahtnud jalga sirgeks panna)
- naeratab hästi palju, vahepeal ka kilgates
- siputab hoolega käte ja jalgadega
- vaatab asju ja inimesi väga uudishimulikult (näiteks võib ta juba tükk aega rahulikult mängumatil oma mängukanne vaadata)
- maiustab oma rusikaga (pidavat ka mingi arenguetapp olema)
- armastab vanniskäiku
- ei armasta auto- ja vankrisõitu (aga arengut on näha)
- ei salli kõhuliolemist ja ei viitsi eriti pead tõsta (aga jaksab küll, kui tuju on)
- võtab pooljuhuslikult asju kätte ja hoiab neid siis kõvasti käes
- vaatab kõrinaid ja vehib samal ajal kätega, nii et need kõrisema hakkavad (näeb juba üsna taotluslik välja, kuigi võib ka juhuslik olla)
- on rõõmus ja tore beebi

Piduline isiklikult

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar