Lehed

laupäev, 9. jaanuar 2016

Uusaastalubadused

Sel aastavahetusel ma isegi ei hakanud end igasugu lubadustega piinama. Nende lubaduste pidamise jaoks (kui on tegu mingite suuremate elukorralduse muudatustega) peab olema inimesel väga palju tahtejõudu ja motivatsiooni. Austus neile, kes suudavad üleöö motivatsiooni leida. Minul ei teki  see aga lihtsalt aastanumbri muutusega. Selleks on oma aeg ja koht, kui see tuleb. Ainukene lubadus on proovida jätkata mõningate asjadega, millega eelmisel aastal sai algust tehtud ja mis natuke soiku on jäänud. 

See uus aasta tuli natuke teistmoodi kui varem ja ehk ka seepärast ei tulnudki mõtet, et peaks mingeid lubadusi andma. Oli tore ja lõbus, aga kuidagi ei tekkinud seda õiget tunnet. Muidu oli tõesti mõnus - Pärnus hotellis väga luksuslik õhtusöök, millele järgnes lõbusate lugudega Sulo kontsert Pärnu kuursaalis ja vahepeal sai muidugi õues ilutulestikku vaatamas käia. Aga Kuursaalis oli külm ja tantsutuju jätkus ainult mõne laulu ajaks, lisaks tikkus uni peale. Eks seal oli võib-olla veelgi põhjuseid, miks tunne ja tuju päris see ei olnud, kuigi iseenesest ju vahva oli.

Ja ma tean, et kogu ülejäänud aasta tuleb ka teistsugune, aga lubaduste asemel lähen vooluga kaasa ja otsustan vastavalt olukorrale ja tundele. Seega mina olen sel aastal esialgu konkreetsete lubadusteta. 

Sellist nimekirja võib aga igal ajal järgida. Siin on üldised asjad, mis teevad õnnelikumaks, aga mille osas libastudes ilmselt tohutuid süümepiinu ei tunne. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar